info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Fremsiden De hagegale Aktiviteter Frøboksen på tur!

Frøboksen på tur!

E-post Skriv ut PDF

Så er det klart for påmelding til å være med på årets runde med den omreisende frøboksen. Dette fungerer slik at alle som vil delta sender Red Hobbitt en PM med navn og adresse. Dersom det er flere i nærheten som ønsker å være med, kan dere avtale et treff. Da blir det færre steder boksen skal innom, og ferden blir kortere slik at alle får frøene i jorda når de skal.

Når du mottar boksen bytter du de frøene du ønsker. Det er ok å dele opp frøposer, men ikke dersom det er så lite i posene at det nesten bare blir tom emballasje igjen.
Det er viktig at frøposene blir merket skikkelig både hva slags frø det er og årstall, gjerne også med nick.

Det vil bli laget en tråd med reiserute for hver boks. Og den som mottar boksen forplikter seg til å melde ifra i den aktuelle tråden når de har fått pakken.
Opplegget baseres på at tillit og alle deltagere oppfordres til å tenke på at andre venter på pakke, slik at man sender den kjapt videre til neste på lista.
Dersom dere vet at dere skal være borte når boksen er meldt i nærheten av ditt område, er det greit at dere melder dette sånn at boksen ikke blir stående lenge på et sted.

Frist for påmelding er 13. september

Gjeldende regler:
1. Frøposene bør være merket med korrekt plantenavn. Gjerne latinsk slik at plantene er enkle å søke opp for mottakeren.
2. Alle frøposer bør merkes med avsenderens nick, slik at mottaker kan henvende seg med eventuelle dyrkningsspørsmål.
3. Posene bør også merkes med årstall
4. Det skal brukes ziplock poser eller andre små og tette poser, slik at ikke frøene faller ut i transporten. Kaffefilter egner seg dårlig og tar stor plass i boksen.
5. Alt frø må være skikkelig tørket og renset for frøkapsler og annet rusk.
6. Det er lov å dele opp frøposene, men posene bør inneholde en ”normal” porsjon frø. Ta heller hele posen framfor å sende videre poser med bare 4-5 små frø i.
7. Ikke send med poser med gratisfrø som ”alle” har fra før av.
8. Vær litt kritisk til hva du putter i frøboksen. Målet er en velfyllt, interessant frøboks, som alle kan finne noe interessant i.
9. Det skal fortrinnsvis legges i sånn høvelig tilsvarende som du tar ut.
10. Det skal meldes fra i tråden for den aktuelle boksen når du har mottatt den.
11. Bidra til at boksen ikke blir liggende lenge på ett sted. Meld fra hvis du skal reise bort, og send den raskt videre.

 

Tråd om høstens frøboks
Frøboks-historie

 

Sist oppdatert mandag 14. september 2009 05:43