info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Fremsiden De hagegale Reiser og treff Forumtreff 2008 - Leangkollen (referat)

Forumtreff 2008 - Leangkollen (referat)

E-post Skriv ut PDF

Da jeg dro hjem fra jobb på torsdag, var det i hui og hast for å pakke det siste. Gubben venta med ferdig middag, og mens jeg pakket det siste banket han tørrfisk. Så kjørte vi av gårde. Turen gikk helt fint, jeg landet et helt kvarter før rutetid og etterhvert kom Mikkel til flyplassen for å hente meg.
I hagen hos Mikkel var det fine lys over dammen, kveldsmaten ble inntatt med den fineste kveldsutsikt ut i hagen hos henne. Det lovet godt for resten av helga, og jeg sov godt.

Lørdag gikk Mikkel tur med Delphi mens jeg våknet og spiste frokost. Det vi si, jeg løp selvsagt en kjapp runde i hagen FØR maten, jeg klarte ikke å vente!Etterhvert kom Mikkel tilbake, hun hadde plukket opp Toveve på turen. Delphi fikk en bit tørrfisk og virket veldig fornøyd med det. (Det jeg ikke tenkte på da var at vi skulle sitte sammen med henne i en liiiten bil, men nå har man lært til en annen gang.)

Så var det klart for en seriøs runde i Mikkels hage. Her var det mye fint å se, og du verden så mye som har skjedd siden jeg så den for to år siden - også da på vei til forumtreff. Se bare denne fine kombinasjonen:Etter runden i hagen hvor jeg fikk spist både solbær og rips, tok Mikkel fram det sjenniale snekkerbeltet sitt med alskens remedier, og plukket fram spaden. Det ble nok en storkenebb på Toveve, men selv klarte jeg å stå imot presset. Ikke mer planter da jeg dro derfra enn da jeg kom.Så bar det ut på tur med oss. Mikkel ordna så vi kom oss innom polet, og så innom hotellet med bagasjen. Resepsjonisten (samme som HildeG betegner som den kjekke resepsjonisten, se senere om quizen) lurte på hva vi egentlig var slags gjeng. Mulig han så plantene stikke opp av posene.

Da bagasjen var vel inne på rommene, kjørte vi videre mot CamillaR.

Utrolig vakker hage, og det beste var at de hadde denne her som jeg tok bilde av for at gubben skal få litt inspirasjon:Hagen var litt på hell selvfølgelig, men for meg som ikke har sett den tidligere i sommer var den likevel helt fantastisk. Så mye blomstring så sent på året, selv til der sør å være, er imponerende. Roser i massevis, og masse stauder innimellom. Denne hagen var verdt hele turen bare i seg selv.

Rhapsody in blue fikk jeg sett live for første gang. Fin rose, jeg kan skjønne at mange liker den. Og så mange roser hun hadde som duftet! Åh, til og med en som nærmest luktet sitrooon!

- Men så var det plutselig tid for å forlate hvis vi skulle rekke toget, så da fikk vi fart på oss igjen. Vi rakk det ganske så akkurat, og fant heldigvis lett veien til botanisk hage. Der fant vi hele gjengen i kaféen. Det ble et hyggelig gjensyn med mange.


I botanisk hage var det selvsagt også mye å se, og vi fikk en guidet runde. Her kunne jeg nok gått rundt og sett ganske lenge.


Jeg ble gjort oppmerksom på et digert gresskar, og da jeg kom dit ble jeg gjort oppmerksom på en diger squash! (Kirsitn poserer for å vise hvor stor den er)Mens jeg kikket på den oppdaget jeg faktisk en mus, som løp rundt i bedet under bladene. Den var litt artig så jeg kikket på den en stund, den kom stadig fram igjen imellom bladene nemlig. Så ble den borte. Plutselig hørte jeg et hyl litt lenger bort, og jeg tenkte at det var vel musa som var kommet dit, og så noen som ikke var så glad i smådyr.

Men det var det ikke. Marosa hadde vært litt langfingret, og tatt på en liten grønn, pigget sak. Og da hadde den nærmest eksplodert! Kul plante?Så bar det til hotellet, og der fikk vi fin og god middag - selv om nok noen synes de fancy porsjonene kunne bli litt små. Men på kvelden ble tørrfisken dratt fram, så de minst mette kunne få litt påfyll. Vi var egentlig ganske så generøse, så den lokale katten fikk også sin smak.Etter en god natts søvn igjen var det klart for dag 2 på forumtreff. Et fantastisk deilig program for en hagegal - hektisk og stappet med hagegreier. Først ut var Sigrid som prøvde å spre storkenebbglede, og det klarte hun. Masse fine bilder, masse fine planter - og gode storkenebbargumenter.

Helene tok over stafettpinnen, og viste bilder fra Chelsea Flower Show. Der skulle jeg likt å være på pressedagen, helt klart. Klematisbildene til Helen Fredholm i foredraget etterpå var også veldig inspirerende. I alle disse foredragene måtte det finnes noe for enhver smak!Darren Saines holdt foredrag om moderne hagedesign, med mye vekt på lyssetting. Han var også flink til å fortelle, gjorde det underholdende å høre på. (Det gjelder i grunnen alle som holdt foredrag - det merkes når folk er engasjert i det de forteller om, som regel.) Hva i alle dager folk skulle med solseil i Bodø rakk jeg dessverre ikke å få spurt ham om.

- Og i pausene småpratet vi, byttet og gikk gjennom planter og frø på "værsågo'-bordet" bakerst i lokalet.
Så spiste vi en helt fantastisk lunsj, før vi dro ut på hagebesøk.

Jeg ble med de som skulle i to staudehager, som viste seg å være tre. Første stopp var hos Terje Gimming på Skøyen. Han var en oppfinnsom og nevenyttig kar, og hagen var mye morsommere enn den så ut til i treffprogrammet. Noen glimt:Ja-benken, som han også hadde bord til hvor man kunne sette ifra seg glass o.l. Veldig koselig, fikk lyst på en slik benk.Sandkassen tror jeg også flere kunne tenke seg en lignende variant av - veldig fin var den, men kanskje litt mye styr hvis den blir ofte brukt. Som barnebarn-sandkasse er den sikkert perfekt!

Han hadde også en smart patent på oppheng til fuchsia-krukkene, men jeg gikk glipp av poenget med akkurat den der. Noen andre husker sikkert.Så kom vi til bonushagen, og der var det masse artige figurer. Oppfinnsom kar med masse humor. Totalt forskjellig fra den første hagen vi var i.

Han hadde også noen spiselige ting, som boysenbær som noen av oss fikk smake på. Innholdsrik hage med humor.

Så kjørte vi til treffets hagehøydepunkt. Leif Erik Ellingsen har laget seg et paradis i Sandvika, uten en flekk plen. (I hvert fall fant ikke jeg noe.) Her fikk vi smake druer og minikiwi.det vokste fiken og diverse sitrusfrukter. Imonerende hage, så utrolig synd at vi ikke fikk sett hagen skikkelig, hadde nok gladelig droppet noe annet for å få sett mer her.

Men vi måtte tilbake til hotellet, for der ventet Magnar og Geir Moen som skulle snakke om fjellhageplanter. Og du verden for noen bilder de hadde å vise fram - alskens snackserier. Noe av snackset fikk vi til og med anledning til å kjøpe på auksjonen!!!

Så var det middag, og den var like imponerende fin som dagen før.

Under middag gikk Solfrid gjennom de stedene forumtreffet har vært før, slik hun har opplevd det. Fin mimring for de gamle, og fin innføring for de nye. God idé. Så hadde vi en presentasjonsrunde som forhåpentligvis gikk greit for de fleste, hvor vi sa hvem vi var og litt hva som var hagetypisk for oss. Det artigste med dét var at man kjente seg igjen i de flestes beskrivelse av seg selv, på en eller annen måte.
Her er det rosa bordet klare for middag:Magnar slo til med en sang om Hortensia (båten), men jeg husker ikke hvordan det gikk til slutt i den sangen. Og som de fleste vel nå har fått med seg så meldte Rogaland seg villige til å ta på seg forumtreffet til neste år.

Så dundret musikken fra naborommet (bryllupsfest), så da var det bare å få utdelt quizen så vi kunne komme oss vekk derifra. Den var vanskelig, så det ble vel litt mer googlekonkurranse enn quiz kanskje, for noen. Ja, for alle hjelpemidler var heldigvis lov, som dere ser:her ringes samboere, ektefeller, venner, svigersønner (eller var det -datter) osv, men til slutt fikk vi lurt oss inn i resepsjonen så da fikk vi fatt i internett. (Og den tidligere så skeptiske resepsjonisten ble innlemmet i det rosa laget, og hjalp til så godt han kunne med google.) "Jakten på svaret" er kanskje bedre navn på en slik konkurranse enn quiz, men de fleste gjorde noe artig av det, og hygget seg sammen med laget sitt.

Mens HildeG rettet svarene avviklet Calypso, Gundad og co. auksjonen. Den var både fartsfylt og spennende - og til tider særdeles morsom. Om det var noen misfornøyde ansikter la jeg ikke merke til, men der var definitivt noen som strålte over sine kupp:HeidiK var til og med strålende fornøyd ennå da hun måtte betale for herligheten.Så var det premieutdeling for quizen, der mitt lag dessverre ikke gjorde det spesielt bra til tross for resepsjonsassistanse. Så var det hageprat og tørrfiskspising utover kvelden til man bare ramlet i seng.

Klar for en ny dag - planteshopping! Først hastet vi til Hesleberg, hvor Toveve hadde noen bestemte roser hun skulle ha. Det meste de hadde der var for store for at jeg burde ta dem med på fly, men Red Hobbit og jeg ranet noen blodbegre (med lov!) for frøkapsler. Dét kunne vi ta med uten styr!

Så var Asker staudegartneri neste stopp, og her ble det vel shopping på de fleste.- Da vi ikke kunne få inn mer i bilen, kjørte vi til hotellet for en ny, deilig lunsj.Så var det tiden for avskjed, noen bilet av gårde, noen dro til tog og fly, mens andre tok turen til Raell mens de ventet på å dra hjemover. Jeg fikk ikke med meg den hagen, men regner med det var mye å se der også.

Nå er det bare å spare penger så man kommer seg til Rogaland.

- Alle bildene pluss ganske mange flere (spesielt fra hagene) ligger i mitt album. Takker alle for en strålende helg, inkludert komiteen som har funnet det nærmest perfekte hotell, etter min mening.

Sist oppdatert søndag 09. februar 2014 22:40  

Mer fra reiser og treff